Ahogy azt a Móricka elkérdezi

2014.12.03 06:01

Mivel már több mint 2000 különböző ip címről látogatjátok rendszeresen a blogomat, megérdemeltek egy újabb kis szösszenetet abból a remekbeszabott történetből, mivel is indokolta úri jókedvében az ügyészség a bíró kizárását. 

Íme a folytatás az ügyészség firkányából szó szerint idézve:  

„A tanács elnöke teret enged annak, hogy egyes vádlottak a büntető és büntetőeljárási szabályok alkalmazása szempontjából jelentőséggel nem bíró körben tegyenek terjedelmes, parttalan, a védekezésen túlmutató nyilatkozatokat…”  

Hmmm..... nyami, nyami.... Minden szó egy kis gyöngyszem, megéri apránként csócsálgatni, kis sajtos ropogós mellé. 

Aszongya : a tanács elnöke teret enged az - ügyészség szerint -  védekezésen túlmutató nyilatkozatoknak.  És ezér' tessenek őtet jól kizárni.

Hinnya, de finom.... 

De kérem szépen, ha már egyszer az ügyészség megvádolt embereket, azaz nem is vádolt, hanem kompletten felleltározta a Btk-t, hova tovább gajra vágott pár emberi életet, akkor milyen alapon gondolja azt, hogy majd ő dönti el  (mármint a fülész, bocs: ügyész) , hogy melyik vádlotti nyilatkozat mutat túl a védekezésen?

Mert szerintük nagyjából mindegyik. A nyomingerek és az ügyészség  korábbi magatartásából következtetve egyetlen olyan nyilatkozat van, ami nem parttalan, és ami szerintük - az általuk sajátosan értelmezett -  büntető szabályok alkalmazása szempontjából jelentőséggel bír, ez pedig az:, hogy : 

"...igen, igen én voltam, bárhogy is de biztosan, úgy volt ahogy teccenek mondani, elnézést kérek, tessenek engemet jól megbüntetni, és dobjanak a földre le.."

Ők mást nem ismernek, csak ezt. 

És egyáltalán. Honnan a ߤß$ŁŁŁ÷÷#$ß (ezt egy igen csúnya szó helyett írtam)  veszi magának a bátorságot a vádhatóság, hogy meghatározza a bíróságnak, mik bírnak jelentőséggel a büntető szabályok alkalmazása szempontjából, és mik nem. 

Hát ki fog itten kérem ítéletet mondani? A bíróság! Akkor ki alkalmazza a szabályokat? A bíróság!  

És idejönnek ezek kérem, és ott ülnek, és néznek, és fel vannak keményedve, és azt gondolják, hogy majd ők mondják meg a bíróságnak, hogy mekkora nem mindegy?  

A biorobot vád-droid majd megmondja mi?

Persze, meg ahogy azt a Móricka elkérdezi…..