Az alaptörvény esete a pürkültes lábassal

2014.11.27 18:23

Akkor most boncolgassuk már ki egy kicsit azt a témát is, hogy mivel is indokolta az ügyészség a bíró kizárási indítványát. (Az idézetek az indítvány szövegéből   szó szerint kerültek citálásra.)

Legyen itt elsőnek az alábbi idézet az ügyészi indoklásból: 

„Magyarország Alaptörvénye XXVIII. cikke tartalmazza, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat törvény által felállított, független és pártatlan bíróság tisztességes és nyilvános tárgyaláson, ésszerű határidőn belül bírálja el.” - írja az ügyészség.

Pofám leszakad, de komolyan.

Az,  az ügyészség, aki fáradtságot nem ismerve, ipari mennyiségben, futószalagszerűen  sértette meg a védekezéshez, tisztességes eljáráshoz  fűződő alkotmányos és emberi alapjogokat (lásd iratismertetés megtagadása, vádirathoz csatolt iratok terheltek előli eltitkolása, enyhén manipuláltnak tűnő  videó felvétel bizonyítékként történő  becsatolása, éjszakai kihallgatás, védő kirendelése hajnali egykor stb., ezekről már írtam) annak most minden átmenet nélkül, kvázi a vádlottak érdekeinek képviselőjeként, a vádlottak érdekében eljáróként magát feltüntetve hirtelen eszébe jut, hogy van ilyen hogy Alaptörvény?

Há’ mér’? Eddig  nem találták?

Azon volt a pürkültes  lábas, vagy mi?

                                            -folyt. köv. -