Hüp-hüp-hüp, Barba trükk!

2014.10.19 17:29

Eltűntek ám mások is ebből az ügyből. Eltűnt például az NNI főnyomozója, akiről még wikipédia bejegyzés is van. Hogy tűnt el? Mittomén.

(hvg.hu/itthon/20110725_pecs_korrupcio_egyetem és  www.bama.hu/baranya/kozelet/eliteltek-a-fonyomozot-461162)

Amit tudok az leírom.

Így volt:

Nézem a tv-ben a híradót, 2011. januárjában egyik este, rendesen előzetesben ahogy kell.  Jön a hír, miszerint a nyomozók az u.n. „egyetemi vesztegetési ügy kapcsán” házkutatást tartottak egy budapesti  tanácsadó cégnél. Hogy melyiknél azt találja ki, aki akarja. Annyit segítek, hogy rövidített neve a tanácsadó cégnek három betű.  Na már! Találtam egy cikket, ebben írják. ("339 milliót fizettek a már eljárás alatt lévő vezetők"  cím alatt, mno.hu/belfold/szazmilliokert-keszultek-a-felesleges-tanulmanyok-1122575)

Erre másnap ugyanaz az adó, ugyanazon hírműsora mondta be, hogy – derült égből a villámcsapás – felmentették a főnyomozót és büntető eljárás indult ellene. 

 Ja, mert a kettő nem függ össze mi? Hát kit akarnak már  kábítani?

Aztán megy a porhintés, meg a titkosítás, míg aztán a főnyomozót végül elítélték II. fokon is. És az ellene hozott ítélet összefügg ezzel az üggyel, nyilatkozta az ügyvédje.

Na már mostan, hogy a bánatos francba lehet az, hogy a nyomozó hatóság főnyomozója ellen büntetőeljárás indul azon ügy miatt amiben nyomoz, de ez sem a nyomozóhatóságot, sem az ügyészséget nem zavarja, és simán ugyanaz a hatóság folytatja tovább a nyomozást?

Pártatlan, meg elfogulatlan mi?

folyt. köv.