eltoltuk? rátoltuk? túltoltuk!

2015.01.30 06:31

Na mostan… miért is idéztem ezt a cikket? És mi köze ennek ahhoz, amiket itten írogattam?

(emlékeztetőül a cikk: index.hu/belfold/2015/01/29/politikai_nyomasra_dolgozott_a_rendorseg_lazar_civilellenes_kuzdelmeben/

Hosszú történet, de több részletben felvázolom neked.

Kezdjük az elején….. kis jogászkodással

Ahhoz hogy valaki ellen el lehessen indítani egy nyomozást, ahhoz a jogszabály szerint fenn kell állania a bűncselekmény alapos gyanújának. Az alapos gyanú (bár jogilag nem definiált), de azt jelenti, hogy alaposan feltehető, hogy az adott bűncselekményt az adott személy, vagy személyek követte el (követték el).

És nyomozás elrendelése nélkül nem lehet sem házkutatni, sem vegzálni, sem őrizetbe venni stb. Magyarán alapos gyanú nélkül nem lehet basztatni embereket. Pláne nem előzetesbe tenni.

Namármost, ha nincs alapos gyanú, akkor nincs nyomozás, házkutatás, kommandós akció, őrizetbe vétel, előzetes, semmi. Abszolút nyista. Nuku. Zéró.

Alapos gyanú nélkül a fent citált vegzálások tök törvénytelenek.

Eddig érthető ugye?

És ezt mondta ki a fent idézet cikk, hogy alapos gyanú nem állt fent, ezért az egész csesztetés a Ökotárs ellen tök törvénytelen volt.

És akkor elgondolkodtam – nem először – hogy vajon a mi esetünkben mi indította el ezt az egész csesztetést, aminek az lett a vége, hogy kb. 300 ember életébe léptek bele ezek a ………. (itt most egy   szalonképtelen szó lenne). Vajon mire alapozták annak idején, hogy szét kell cseszni egy halom ember életét, családjaikkal, felségestül, gyerekestül, szülőstől. (Azért is írtam 300-at, mert ha a családokat is hozzáveszem  - márpedig hozzá kell, hiszen az ő életüket is felrúgták az égbe – akkor ennyi kb. az összes érintett száma.)

Vajon megvizsgálta-e annak idején a pécsi bíróság nyomozati bírója azt, hogy egyáltalán létezik-e bármiféle alapos gyanú? És vajon az ügyészség megvizsgálta-e ezt, vagy akár a fő-Ni-lovag megvizsgálta-e?

Hát elmondom  nektek, hogy sem a nyomozati bíró, sem a fülész, sem a Ni-lovag nem vizsgálta ezt meg.

Tudjátok mit csinált a nyomozati bíró ehelyett?

Megmondom: pont leszarta. (már elnézést, de hát ezt tette)

A pécsi bíróság összes eljáró nyomozati bírója pont 100%-os intenzitással szart bele abba, hogy tulajdonképpen itten nincs is semmiféle alapos gyanú, csesztek rá, hogy ezt megnézzék, hanem afféle biorobot módjára rutinból küldtek embereket előzetesbe.

Azt mondod, ez kicsit erős, amit itt írok? Hát pedig kérlek, ez pontosan így történt.

És ám ez őket nem zavarja cseppet sem, szerintem   nyugodtan alszanak még ettől, és teljes nyugalomban  együtt élnek azzal, hogy miközben ők elvileg   a független igazságszolgáltatás felkent őrizői, szolgalelkűen előzetesbe zargattak embereket, és nagyívben csesztek arra, hogy megnézzék: egyáltalán van-e bármi féle alapos gyanú arra, hogy ez a vegzálás folyamatba légyen helyeződve.

És nehogy azt hidd, hogy csak a levegőbe irogatok ám.

A következőkben le fogom azt is írni, hogy miből lehet arra következtetni, hogy a fent említett magatartás (mármint a „szarok én bele, menjen előzetesbe, aztán majd csak lesz valami”) ez pontosan így történt.

Csak figyusszad majd.