Hova tűnt Daemon Hill?

2014.10.08 08:16

Hogy hova tűnt? Van egy hosszú változat és egy rövid. Akit csak a rövid érdekel, lapozzon a lap aljára.

 

Hosszú változat:

Az ügyben egészen 2012 őszének közepéig egy ügyész járt el a megyei főügyészség részéről, ivarát tekintve hím. Ő irányította a nyomozást, indítványozta az előzetesek elrendelését, vádiratot készített, ismertette azt a bíróság előtt, majd képviselte a vádat egy darabig. Élet-halál ura volt.   Azóta már nem ő képviseli a vádat, hanem egy ügyésznő. Nem írom le a nevüket. Az elsőért ezért nem mert sajnálnám az energiát amit a nevének leírására fordítanék , a másodikét meg azért, mert ő nem csinál mást, mint végzi a munkáját, a körülményekhez képest nagyjából személyeskedés mentesen, és amennyire én meg tudom ítélni munkáltatója utasításai alapján, többé-kevésbé  tisztességesen. Neki ez adatott.

De hogyan történt ez a váltás? Hova tűnt az első ügyész, aki az elejétől fogva – mondják mások - veszett karrieristaként semmi mással nem foglalkozott, mint hogy igen színpadiasan próbálta azt érzékeltetni, hogy ő most itten akkorát alakított, hogy még. Az ég világon semmi más nem hajtotta, mint hogy ő legyen a legjobb, ennek az ügynek a hátán építsen fel a karrierjét, még akkor is, ha ezért egy halom ember életét tönkre kell tenni. Egyszer csak nem jött többet. Már-már hiányzik. Egy pár mondatos ügyészi határozatot kaptunk, melyből megtudtuk, hogy több mint három év után megvilágosodása támadt önékije, és elfogult lett hirtelen, és ezért kérte saját maga kizárását. És mitől lett hirtelen elfogult, és miért csak most jutott eszébe? Végigverte az ügyet mindenféle fórumon, aztán hagyta a csudába   a - nyomorúságos karrierista (ezt úgy hallottam, és nekem fáj, hogy így beszélnek róla)  - életének állítólagos   főművét? Nem, nem hiszem hogy ez csupán ennyi lenne. A hirtelen támadt elfogultságának okát nem ismerhettük meg, de persze voltak minden  féle találgatások. A legvalószínűbbnek az tűnt – más résztvevők szerint  - , hogy mivel én indítottam ellene egy személyiségi jogi pert (mert hogy  úri jókedvében  ördögnek méltóztatott neki titulálnia engem a bíróság előtt), így e miatt érezte magát elfogultnak. De persze ez nyilván nem igaz, hiszen a pert én jóval korábban indítottam, és ha ez lett volna az igazi oka, akkor ezt már jóval korábban bejelentette volna.

Megmondom én mi az igazi oka: a jogszabály szerint mindenki ártatlan, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják. Ez magyarán annyit tesz, hogy ha ő azt gondolja hogy közülünk bárki elkövetett bármit, akkor azt kevés leírni a vádiratba, azt bizonyítania is kell. Vannak helyek ebben az országban – állítólag – ahol ez úgy működik, hogy amit az ügyész leír az úgy van, és addig úgy is marad, amíg az eljárás alá vont személy nem bizonyítja az ellenkezőjét. Csakhogy itt Győrben nagyon hamar kiderült, hogy ez nem az a hely, ez itten kérem Európa, és itt komolyan veszik azt az alapelvet, hogy a vádlónak kell bizonyítani a bűnösséget, és nem a terheltnek az ártatlanságát. És az igazi fordulat ez volt a köddé vált ügyésznek.

Láttam egyszer egy filmet, szerepelt benne tuskó Thomas és testvére tuskó Thomas. Azt mondták magukról: - Tuskók vagyunk, de nem vagyunk annyira tuskók, hogy ne tudnánk hogy tuskók vagyunk. (Az ember aki dombra ment fel és hegyről jött le.)

Simán felmérte, hogy ez nem az a hely, ahol neki babér terem, és lelépett mint kurva a sezlonyról.

Jó hosszúra sikeredett ez a bejegyzés, pedig sokkal rövidebben is leírhattam volna, nagyjából így:

 

Rövid változat:

Az ügyész kivonta kardját a hüvelyéből, belemártotta azt a szaros vödörbe, majd átadta másnak és azt mondta: - Tessék itt van, harcoljatok.

 

Na jó, de hova tűnt Daemon Hill? www.youtube.com/watch?v=GpEYdb2ZNbA