International Number One

2014.12.04 23:43

Nah kérem….

Akkor folytassuk eme remek szösszenetet, ami még mindig az ügyész által kezdeményezett bírói kizárásról szól. Már megbocsáss, hogy így apránként mesélem el, de olyan mondatok ezek, amiket egyesével lehet csak megemészteni.

Hogy úgy mondjam: mérföldkövek ezek a magyar jogállamiság országútján – már ahogy az ügyészség a jogállamot elképzeli. Ha lenne „ügyészi indítványok slágerlistája” , akkor ez lehetne rajta az international No. 1.

Top 1.

„Jellemző példája ennek, hogy ……………….  (személy), a bíróság előtt 11 tárgyalási napon keresztül tett vallomást olyan tények vonatkozásában, amelyeknek a vád tárgya szempontjából nincs jelentősége. Tehette ezt annak ellenére, hogy a tárgyaló ügyész erre írásban és szóban felhívta az eljáró bíróság figyelmét.” 

Még hogy mik vannak?! Olyan tények vonatkozásában tett ez a galád nebuló vallomást, amiknek a vád tárgya szempontjából nincs jelentősége??? Hallatlan kérem! Miket nem képzelnek már ezek a vádlottak magukról! Azonnal sarokba állítani, kukoricára térdepeltetni, körmöst osztani. De izibe!

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az rendben, hogy a vád tárgya szempontjából nincs jelentősége, de az nem merül fel a’  ügyészbe’, hogy ne adj’ Isten, talán a védelem, vagy az ítélet szempontjából esetleg van? Vagy persze ez nekik nem szempont…. Az más…. akkor  csírájában irtani akkor.

És aztán még a hab a tortán, hogy teheti ezt annak ellenére, hogy az ügyész felhívta a bíró figyelmét erre.

Majd még a végén megérjük, hogy az ügyész nem csak vádlottaknak oszt le egy körmöst – mert hogy azok védekezni merészelnek – hanem az bírónak is lenyes egy párat…..

Még hogy ő felhívta a figyelmet….   

Kérdezem én, hangsúllyal Desiré: otthon rendbe van minden?