Olvasópróba III.

2014.11.01 18:18

Ugyebár ott hagytuk abba, hogy az Olvasópróba II. felvonásán akartak adni egy DVD-t, ami kissé ironikus megoldásnak tűnik annak fényében, hogy aki előzetesben van, az már hol nézegesse azt.

De ezzel nem ért ám véget a történet. Pár nap múlva közölték, hogy ők most aztán gyorsba besorszámozták, és összekötötték az iratokat, úgyhogy mehetek nézegetni. Nehéz ellenállni ilyen invitálásnak, főleg ha visznek.

Na, megyek a futok. Aszongya nyominger: „melyikkel akarod kezdeni?” Há’ mondom az első kötet első oldalával, aztán mennék szépen sorban az utolsóig.

Homlokráncolás, szemöldök-összevonás, ilyenek. Mondom neki: „mér? mi a baj?”, erre: „hát baszod annyi idő nincs.” ÉS felhívta a figyelmemet arra, hogy mivel ez kiemelt ügy, ezért, soron kívül kell lezárni. Érted? Ők másfél évig titkoslehallgattak, aztán majd’ két évig nyíltnyomoztak, és eddig senkit sem érdekelt a soron kívüliség, de mikor el akarom olvasni az iratokat, akkor hirtelen fontossá vált. Úgyhogy adtak rá 2 és fél napot.

Végül is csak az életemről van szó.

Két és fél nap alatt elolvastam kb. 1.400 oldalt a 16.000-ből, majd közölték: ennyi időd volt. Kész, lejárt az óra.

-          Halló! Az életem tönkretételének hieroglifái bele vannak nyomtatva ezekbe a papirusztekercsekbe. Hadd olvasom már el őket. – mondom.

-          Nem.

Ez elég rövid válasz, de hát aki csak a kalapácsot ismeri, az csak szögelni tud, úgyhogy mit lehet várni.

És frankón, így volt ahogy mondom: nem engedték elolvasni.  XXI. század, Magyarország. És megtehetik simán, hogy egész egyszerűen azt mondják: NEM OLVASHATOD EL!!!!! Mehetsz ahova akarsz, jöhetsz a jogaiddal, meg bármivel.

 Úgyhogy harmadik nekifutásra sem sikerült abszolválni a feladatot.

És most itt egy hatalmas kérdőjel következzék, vagy sok kicsi: ????????????????????????????????

Vajon mi az oka? Miért követett el mindent  annak érdekében az NNI és az ügyészség, hogy a terheltek ne ismerhessék meg az iratokat? Nem ismerték tán a jogszabályokat? Dehogynem! Akkor miért?

A válasz egyszerű, de nem írom le.  Ott a válasz a szaunában.

Akinek füle van, hallja.