Sógor-koma

2015.02.05 17:30

Folytathatnám a megkezdett gondolatmenetet arról, hogy volt-e alapos gyanú, és hogy ezt megvizsgálta-e a nyomozati bíró annak idején  és fogom is, - hogy megtudd: NEM – de az élet mindig feldob új témákat.

Ha úgy tetszik : az utcán hever.

Szóval már volt egy kissé téma, hogy amikor – nem önszántamból – eljöttem az egyetemről, utána  a derék vezetők úgy gondolták, hogy nagy ívben tesznek a közbeszerzési kötelezettségükre, és beszereznek úgy ahogy éppen kedvük tartja. Haverektől, sógor-komától, sarki fűszerestől. Bárhonnan, csak éppen nem onnan, és nem úgy ahogy azt jogszabály nékik kötelező érvénnyel előírja. (Erről itten olvashatol: index.hu/belfold/2014/11/16/bevetettek_a_kupacolast_a_121_gyanus_kozbeszerzesei_ugyben/   )

Aztán nagy dirrel-dúrral ment az iratrendezés, meg az odanyilatkozás az egyetem részéről, hogy nem is úgy van az, sőt hanem másként van az.

Hát én pont nem tudom hogy van az, de az tény, hogy a napokban szépen elkezdte felhajigálni a közbeszerzési döntőbizottság a bírságokat, azaz lehet hogy nem úgy van az, és ez csak félreértés az egész, meg hogy ez nem is a macska előröl, hanem a kutya hátulról, de hogy elkezdték kiszabni a bírságokat, na az is tény. Harminc valahány van eddig fent, a kozbeszerzes.hu oldalon.  És naponta gyűlnek újabb és újabbak.

Namármostan: az egyetem jelenlegi vezetői idegen vagyon kezelésével vannak megbízva. Az ebből folyó kötelezettségeiket részletesen leírja a közbeszerzési törvény. A kirótt bírságok összege pedig az egyetemnek vagyoni hátrány, ez ugye bár nem vitás. A bírságok pediglen azért lettek kiróva, mert megszegték a jogszabályok által előírt kötelezettségeiket. Eddig mintegy harminc bírság, melyek értéke átlépte a jelentős vagyoni hátrány kategóriáját. Ezt meg kérem a Btk. úgy hívja: hűtlen kezelés.

És ez az információ nyilvános. És akkor mi van?  Ilyenkor hol van a belső ellenőr? Várja a további utasításokat?

Nevezheted ezt barátom ahogy akarod, ez bizony színtisztán büntetőjogi tényállás.

És ha véletlenül az ügyészségen olvassák ezt a blogot, akkor tessenek nyugodtan eztet feljelentésnek tekinteni.

Ja, véletlenül mi? 

(itten van pölö egy határozat, da találhatsz még párat a jelzett kormányzati oldalon. D.830-14-2014. határozat.doc.pdf (191488))