Zizi

2014.11.01 20:00

Természetesen nem nyugodtam bele, hogy az NNI ilyen egyszerűen lezárta az olvasópróba III. fejezetét is. Mit lehet tenni ilyenkor? A nyomozó hatóság intézkedése ellen panaszt lehet előterjeszteni az ügyészségnél. Igen, jól olvasod, nem a szemed káprázik, és teljesen helyénvaló mikor azt gondolod: ennek meg mi értelme van? De ne gondolkodj, megmondom: semmi. Annyi nullát nem tudsz leírni.

A nyomozók intézkedése ellen panaszt tehetsz annál az ügyészségnél, amelyiknek az utasításai alapján jár el a nyomozó. Ezt a mondatod érdemes többször elolvasni, és ízlelgetni. Nyami….hmmm… de finom kis megoldás, mint a Zizi.  Még Joszif Visszarionovics is  csak annyit mondana: ügyes.

ÉS ne legyenek illúzióid, az ügyészség természetesen elutasította a panaszt, és megállapította, hogy az eljárás jogszerű volt, mivel a rendelkezésre álló két és fél nap   elegendő a nyomozati iratok szerkezetének megismeréséhez. Csak 16.000 oldal. Mi az? És a határozat ellen további panasznak helye nincs.

Ennyi, punk.tum. Panaszkönyv van? Ja, hátul zacsiban.

Mikor idáig értem a történetnek, kicsit szusszannom kellett. A mai napig nem tudom érzelem mentesen kezelni ezt a helyzetet – miként az egész ügyet nem -, és bizony elragad a frazeológiám.

Szusszanok, nyesek egy sört, elszívok egy cigit, várjál, mindjárt jövök vissza.

Várjál még, bedobok egy páleszt is.

Na itt vagyok, most már jobb. Folytatnám, de nincs mit….. Nincs mit ehhez hozzátenni, sem elvenni.  

Ja , ilyen a Zizi: